3DMAG

Gravuri și intarsii - soluții perfecte pentru mobilier cu personalitate

Elementele tradiționale de mobilier pierd, din ce în ce mai mult teren, în favoarea celor moderne, îmbogățite cu diverse modele aplicate prin intermediul intarsiilor sau gravurilor. Un element banal de mobilier, precum un pat, o ușă de dressing sau o masă devin obiecte de artă printr-o atingere artistică din partea unui producător bine orientat. Numărul clienţilor care apreciază lucrul bine făcut, înnobilat de intervenţii artistice este în continuă creştere.
 
Gravura şi intarsia oferă beneficii diverse și acoperă o multitudine de necesităţi. Acolo unde modalităţile tradiţionale de inscripţionare, gravare sau tăiere nu oferă randament sau calitate, aplicaţiile pe utilaje comandate numeric devin soluţia optimă. Gravura făcută la ISPAL, cu ajutorul CNC-ului elimină riscurile, suportă tăieri identice, elimină pierderile datorate ruperilor accidentale. Gravura pe pal oferă efecte spectaculoase şi îmbogăţeşte aspectul banal al unei piese de mobilier. După gravare materialul poate fi vopsit, băiţuit pentru efecte artistice speciale.
 
Producătorii de mobilier cu intarsii pe pal, cunosc foarte bine cât de delicat este procedeul de tăiere tradiţională a acestui material, sensibil la prelucrări agresive. De aceea tot ISPAL oferă soluția optimă. Cu ajutorul CNC-ului se frezează pe material modelul ales, se decupează în aceeași formă și laminatul care se aplică ulterior pe forma frezată. În procesul de producţie se folosesc adezivi ce respectă standardele de mediu, adezivi produşi sub Normativul European al Noxelor pentru Coeziune şi Stabilitate.
 
Pentru toate aceste aplicații ISPAL folosește doar materiale EGGER, de cea mai bună calitate, produse ce pot fi achiziționate într-o gamă variată de texturi şi culori. Mai mult, utilajele de ultimă generație vin în sprijinul designerilor și arhitecților care solicită prelucrări pretențioase. În plus, decorurile expuse în showroom imită perfect lemnul şi demonstrează încă o dată respectul pentru natură.
 
Publicat în Suplimentul Ghidul Casei (ZIARUL DE IAȘI) - ediția din 9 Decembrie 2010
Parteneri Premium
EGGER Romania
Parteneri
Hafele Romania Nett Front Schweighofer IMOS AG Franke Fabricat in RO
Distribuitori
FOREST Hungary Ltd PYRAMIS Fat