3DMAG

Un an de inovații și proiecte de succes în cadrul Parcului Industrial ISPAL

ISPAL SĂRBĂTOREŞTE

UN AN DE LA DESCHIDEREA PARCULUI INDUSTRIAL

PENTRU MOBILĂ ŞI AMENAJĂRI

 

PARCUL INDUSTRIAL ISPAL împlineşte un an de activitate. Un an de provocări, noutăţi, inovaţii, oameni noi, proiecte de succes şi clienti multumiţi. Un an în care ISPAL a investit în dezvoltarea celor 15.000 de metri pătraţi din cadrul Parcului Industrial. Un an în care a livrat produse şi servicii de calitate alături de echipa sa de sute de angajaţi şi zeci de parteneri locali si internationali. Cu acest prilej, ISPAL sărbătoreşte şi a pregătit o serie de evenimente şi promoţii aniversare pentru clienţii şi partenerii săi.  

 

În toamna anului 2013, în Calea Chişinăului nr. 22, ISPAL inaugura oficial primul PARC INDUSTRIAL din România dedicat, în exclusivitate, mobilierului şi amenajărilor.

 

ISPAL a redefinit tiparele şi a oferit la nivel european posibilitatea ca oricine să îşi poată proiecta mobila, prin intermediul programului 3DMAG- Fabrica de Mobila on-line, şi ca tot ceea ce ţine de domeniul mobilei şi amenajărilor să se regăsească într-un singur loc. Acest loc a devenit un pol de dezvoltare adresat atât prestatorilor de servicii în montaj, distribuitorilor de mobilier, cât şi clienţilor, persoane fizice. Cumpărătorul are, astfel, la dispoziţie o gamă extinsă de materiale, accesorii şi feronerie pentru mobilier şi tot ce cuprinde utilarea, amenajarea şi decorarea spaţiului dorit.

 

 

 

Acest proiect reprezintă o etapă de care eram sigur că o vom îndeplini.

Ideea ISPAL a pornit cu un vis. Acest vis a devenit realitate în anul 2002, când doream să dezvolt o altfel de afacere: o afacere de succes, specializată, în care inovaţia şi calitatea în domeniul mobilierului să fie priorităţi de zi cu zi. Am început timid, cu multe provocări, într-o piaţă în plină expansiune şi am căpăt curaj în a-mi dezvolta o echipă dedicată, am investit în imagine, am căutat cei mai buni furnizori pentru produsele şi serviciile noastre şi am creat parteneriate care ne-au ajutat an de an să livrăm către clienţii noştri proiecte inovative şi de succes.

 

După mai bine de 10 ani de activitate, pot spune că sunt mândru de tot ceea ce reprezintă astăzi ISPAL. Nu am rămas la nivelul de simpli furnizori de produse şi servicii, ci am devenit un punct de referinţă pe piaţă. Astăzi suntem Parcul Industrial ISPAL, care are grijă de client de la o simplă idee până la livrarea proiectelor la cheie, nu doar pe mobilier, ci şi pe partea de amenajări interioare, decoraţiuni, consiliere specializată şi proiectare.

 

Privesc optimist spre viitor şi misiunea mea va fi să investesc continuu în echipa şi partenerii ISPAL, voi lupta pentru viziunea care mă ghidează şi voi garanta că ISPAL va deveni un model de afacere de succes la nivel naţional şi internaţional.” a declarat Ovidiu PLEŞCAN, preşedinte ISPAL.

 

În perioada 10-14 septembrie 2014, ISPAL a participat în cadrul Târgului Internaţional de mobilă, echipamente şi accesorii BIFE-SIM din cadrul Romexpo, Bucureşti.

 

    

 

ISPAL a prezentat conceptul de PARC INDUSTRIAL, proiectarea asistată pe calculator NET-CAD-CAM (3DMAG) şi inovaţiile în materie de fronturi realizate din MDF cu lucrări decorative, prin procedeul denumit metaloplastie,  fronturi MDF lăcuite cu montură din metaloplastie şi inserţie din pietre semipreţioase, fronturi MDF 18mm furniruit din stejar, patină şi antichizat cu inserţie din şnur decorativ realizat prin metaloplastie. Aceste fronturi sunt realizate manual şi pot fi considerate lucrări unicat, oferind astfel clienţilor siguranţa că mobilierul este personalizat şi poate integra diverse lucrări decorative, de artă sau inserarea în mobilier a unor suveniruri sau amintiri pretioase. ISPAL  a realizat în regie proprie standul său de prezentare. Timpul efectiv de proiectare şi execuţie al standului ISPAL a fost de numai 5 zile lucrătoare.

 

Pe parcursul lunii septembrie sunt disponibile discounturi între 15%-20% la diverse tipuri de canturi marca EGGER, reduceri substanţiale la lichidările de stocuri pentru diverse tipuri de fronturi şi 20% reducere pentru proiectele de mobilier la comandă din cadrul Expoziţiei Mobilă la Poarta Fabricii. 

 

In zilele de 22 si 23 septembrie au fost programate două mari evenimente în colaborare cu partenerii internaţionali EGGER Austria şi FRANKE Elveţia. 

 

  

 

ROADSHOW-UL CAMIONULUI EGGER, care prezintă noua colecţie de pardoseli laminate EGGER 2015-2017, formată din 70 de decoruri cu opt straturi, în cinci formate pe diverse stiluri. Acest camion circulă prin Europa şi prezintă clienţilor şi partenerilor săi produsele actuale, realizează training-uri de produs, prezintă inovaţiile din domeniu şi oferă diverse idei de design virtual sub sloganul „Always up to date”. In perioada 22-23 septembrie, camionul este poziţionat în faţă showroom-ului ISPAL şi este deschis publicului larg în intervalul orar 10:00-18:00.

 

  

 

COOKING SHOW organizat în parteneriat cu FRANKE Kitchen Systems, lider în furnizarea sistemelor inteligente pentru bucătării casnice, în data de 23 septembrie în intervalul orar 16:00-18:00. Demonstraţia de gătit este realizată de Alexandru Cîrţu, finalist Masterchef România, sezonul I, și are loc în cadrul Expoziției “Mobilă La Poarta Fabricii”.

 

DESPRE PARCUL INDUSTRIAL

 

Unicul Parc Industrial pentru mobilă şi amenajări din România este definit printr-un concept extins de servicii şi produse. Clientul este îndrumat şi consiliat în alegerea soluţiilor cele mai potrivite, raportate la: plăci lemnoase cu decoruri şi culori asortate; accesorii şi feroneria adecvată; în design şi proiectare; realizarea mobilierului; concepte de mobilier şi decoraţiuni; montajul făcut de către client sau la recomandare, de un partener ISPAL.

Prin acest proiect, ISPAL încurajează dezvoltarea de parteneriate cu furnizori de renume, arhitecţi, designeri, dar şi cu micii producători sau prestatori de servicii. Aceştia beneficiază de următoarele facilităţi şi avantaje în cadrul PARCULUI INDUSTRIAL ISPAL:

Showroom-ul de prezentare ISPAL. Primul spaţiu cu care clientul intră în contact. Showroom-ul  are o suprafaţă totală de 518mp şi reprezintă un punct de reper pentru toţi cei care doresc mobilier, fie că sunt producători sau cumpărători finali. Acesta cuprinde zone distincte de prezentare pentru toate categoriile de produse comercializate şi sunt expuse sisteme şi solutii pentru mobilier, care să corespundă cerinţelor şi trendurilor de pe piaţă.

Acest spatiu deserveste atât procesul de vânzare al ISPAL cât şi al miciilor producători de mobilier, fie aceştia parteneri sau nu în cadrul PARCULUI INDUSTRIAL, pentru că utilizează, drept instrumente de vânzare, panourile, expozitoarele, mostrarele, ecranele tactile cu programe specializate de proiectare şi design şi materialele de informare expuse în showroom.

De asemenea, ISPAL pune la dispozitia acestora şi o echipă specializată de proiectanţi şi arhitecţi care asigură asistenţă specializată în design şi proiectare. In cazul în care clientul ştie deja ce îşi doreşte, acesta poate utiliza gratuit programul de proiectare 3DMAG, disponibil online, şi poate trimite comanda ce va fi procesată şi livrată în doar 5 zile.

 

Expoziţia “Mobila la Poarta Fabricii”. Un nou punct de vânzare, în continuarea şi în completarea showroom-ului, cu seturi de mobilier standard, customizabil la cerere, pentru a urma tendinţa pieţei de profil şi pentru a se obtine o optimizare a procesului şi a costurilor de producţie prin apropierea de producţia de serie. Proiectul a fost lansat oficial în luna iunie 2014.

Clientul are astfel posibilitatea de a vedea fizic piesele de mobilier realizate în cadrul PARCULUI INDUSTRIAL, accesorizate cu cele mai inedite decoraţiuni şi integrate în concepte de amenajare a spaţiului, propuse de arhitecţii, designerii şi partenerii ISPAL. Avantajul acestei expoziţii este că vizitatorii sunt invitaţi să îşi aleagă proiecte de mobilier unicat, personalizate sau în kit, la preţuri de producător, ce pot fi livrate imediat.

Fabrica de producţie şi prelucrare a lemnului, dotată cu CNC-uri performate, utilaje şi echipamente specializate, reorganizată pe o suprafaţă de 2300 mp. Fabrica realizează proiectele de mobilier proprii, ale partenerilor din cadrul PARCULUI INDUSTRIAL, dar şi clienţilor finali sau terţilor care doresc să beneficieze de unul din serviciile de prelucrare: debitare; aplicare cant ABS linie dreaptă sau curbă; frezare CNC pentru: locaş balama, panou spate/falt, pe curb/decupaj sau la 450, colţuri rotunjite, decupaje blat, sisteme glisare SKM, mâner înglobat; dublaje bandă/şuruburi; bordurare eurolight; gravure personalizate; găurire WEEKE.

 

Depozit specializat pentru plăci lemnoase, feronerie şi accesorii pe o suprafaţă totală de 2850mp şi spaţii de producţie şi prelucrare pentru parteneri şi distribuitori, amenajare în peste 5000mp. Partenerii şi distribuitorii activează în domeniul mobilierului, serviciilor de prelucrare şi montaj, al amenajărilor, proiectare, design etc.

 

Alte proiecte ce vor fi dezvoltate sunt: centrele de inovaţie şi dezvoltare pentru studenţi, designeri şi arhitecţi în devenire; sală de conferinţe; cantină-restaurant; programe de training autorizate în domeniul prelucrării lemnului şi al amenajărilor.

 

Conceptul de PARC INDUSTRIAL în domeniul mobilei şi al amenajărilor şi-a propus să redefinească tiparele şi să devină un model de business de succes la nivel naţional şi internaţional.

 

DESPRE ISPAL

 

Infiinţată în anul 2002, societatea ISPAL s-a axat pe distribuţia en gros si en detail a materialelor pentru industria mobilei, de la început înţelegând că trebuie să se adapteze cerinţelor pieţii şi să vină mereu cu produse noi, diversificate şi de calitate. Astfel în anul 2004 se semnează protocolul de parteneriat cu EGGER, un producător important în Europa, ce excelează în design, inovaţie şi calitate. Compania oferă o gamă comprehensivă pe bază de lemn (plăci lemnoase din PAL, OSB şi MDF, parchet, canturi, material de constructii s.a.), toate sub umbrela brandului EGGER.

Anual, ISPAL face creşteri ale capacităţii de prelucrare şi distribuţie a plăcilor lemnoase şi a accesoriilor, prin achiziţie de utilaje, echipamente şi extinderea parcului auto propriu. In anul 2009, ISPAL se mută într-un nou sediu unde sunt reunite pentru prima dată showroom-ul, birourile administrative, spaţiile de depozitare şi fabrica. De asemenea, se accesează primele finanţări POS CCE pentru investiţii în echipamente şi pentru retehnologizarea IT, finanţare ce acoperă cca. 15% din total investiţii.

Programul controlat al ISPAL de optimizare a activităţii, de îmbunătăţire constantă a produselor şi serviciilor suport oferite clienţilor şi partenerilor săi, face ca în luna noiembrie a anului 2013 să se pună bazele primului Parc Industrial pentru mobilă şi amenajări din România, situat în municipiul Iaşi, Calea Chişinăului nr. 22.

In anul 2013 ISPAL a înregistrat o cifră de afaceri de 4,68 milioane de Euro, iar pentru prima jumătatea a anului 2014 cifra de afaceri a crescut cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Pentru mai multe detalii despre Parcul Industrial, produsele şi serviciile ISPAL, sunt disponibile spre accesare website-urilr www.ispal.ro şi www.mobilalapoartafabricii.ro.

Parteneri Premium
EGGER Romania
Parteneri
Hafele Romania Nett Front Schweighofer IMOS AG Franke Fabricat in RO
Distribuitori
FOREST Hungary Ltd PYRAMIS Fat